Τι πιο ωραίο για ένα παιδί να μεγαλώνει μέσα σε μία πόλη η οποία ακούει τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών και να διευκολύνει την καθημερινότητα τους! Σε αυτό το πλαίσιο, η έξυπνη πόλη είναι καλό να λαμβάνει υπόψη και τις καθημερινές “παραδοσιακές” ανάγκες των παιδιών:

Είναι γεγονός πως τα παιδιά, όσο και να εξελιχθεί η τεχνολογία, πάντα θα έχουν την ανάγκη για χώρους πρασίνου όπου θα μπορούν να παίξουν μπάλα, παιδικές χαρές να κάνουν κούνια και τραμπάλα αλλά και ποδηλατοδρόμους που θα τους επιτρέπουν να μετακινούνται με ασφάλεια.

Σε αυτές τις ανάγκες μπορεί σίγουρα να ακουμπήσει η τεχνολογία και να δημιουργήσει ευχάριστες και χρήσιμες εφαρμογές . Ενδεικτικά, παρακάτω σας αναφέρω δύο εφαρμογές που επισκέπτομαι κατά καιρούς και μου φαίνονται αρκετά χρήσιμες, ιδιαίτερα για οικογενειακές εκδρομές και βόλτες:

  • WWF Greenspaces, στην οποία απεικονίζονται όλα τα υφιστάμενα πάρκα στην περιοχή αναζήτησης σας.
  • CycleMap, μία εφαρμογή που δείχνει υφιστάμενους ποδηλατόδρομους με τα βασικά χαρακτηριστικά τους και συστήματα ενοικίασης ποδήλατου.

Αν έχετε υπόψη σας και άλλες σχετικές εφαρμογές, παρακαλώ να μας τις στείλετε και να τις μοιραστούμε μέσα στο kidsmartcity.