Στη διάρκεια της καραντίνα όλοι οι γονείς έχουμε αναζητήσει στο διαδίκτυο ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα παιδιά μας. Κάποιες από αυτές ήταν επιτυχημένες και τα παιδιά τις έβρισκαν ενδιαφέρουσες, ενώ κάποιες άλλες όχι.

Στις γιορτές των Χριστουγέννων ανακάλυψα το Acropolis Museum Kids το οποίο κέρδισε γρήγορα το ενδιαφέρον της μικρής μου. Περιλαμβάνει παιχνίδια τα οποία είναι διασκεδαστικά και ταυτόχρονα έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, δίνοντας αφορμή στους γονείς να συζητήσουν με τα παιδιά για την Ακρόπολη και την Αρχαία Ελλάδα.

https://acropolismuseumkids.gr/

Επιπλέον, δεν θα κρύψω, ότι και για μένα σαν ενήλικα η εφαρμογή αυτή μου φάνηκε πολύ διασκεδαστική και εκπαιδευτική. Σε συνδυασμό με αυτή θα πρότεινα στους μεγαλύτερους να επισκεφτείτε και τον παρακάτω σύνδεσμο για μια ψηφιακή βόλτα στο μουσείο της Ακρόπολης.

https://www.theacropolismuseum.gr/eikoniki-periigisi-sto-moyseio-akropolis

Όταν βγούμε από την υγειονομική κρίση φυσικά και θα περιηγηθούμε στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Ακρόπολης, ώστε να θαυμάσουμε το ναό και τα εκθέματα δια ζώσης με τα παιδιά μας! Μέχρι τότε μπορούμε να προετοιμαστούμε διασκεδάζοντας με τις παραπάνω εφαρμογές.