Πριν την επιβολή περιοριστικών μέτρων λόγω COVID, στα πλαίσια παρουσιάσης διαφόρων επαγγελμάτων από γονείς, είχα τη μεγάλη χαρά να επισκεφθώ τον παιδικό σταθμό της μικρής μου ώστε να μιλήσω στα παιδιά για το επάγγελμά μου, του Συγκοινωνιολόγου Μηχανικού. Μέσα από μια σειρά διαδραστικών δραστηριοτήτων είχα την ευκαιρία να τους φέρω σε επαφή με θέματα όπως η οδική ασφάλεια και τα σήματα ΚΟΚ, αλλά και να τους εξηγήσω πως η δουλειά μου συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας πόλης. Ομολογώ ότι ήταν η πρώτη μου φορά που μιλούσα σε κοινό με τόσα πολλά παιδάκια και μάλιστα για θέματα που θεωρούνται πιο “επιστημονικά”.

Η εμπειρία ήταν φοβερή!!! Τα μικρούλια έδειχναν πολύ ενδιαφέρον για το επάγγελμα μου και έκαναν συνέχεια ερωτήσεις. Όπως διαπίστωσα, ήταν πολύ ενημερωμένα σχετικά με τους κανόνες της οδικής ασφάλειας και χάρηκα πάρα πολύ γιατί φαίνεται ότι και οι γονείς είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι πάνω σε αυτό το θέμα. Μέσα από τη συζήτηση κατάλαβα ακόμα πως σημαντική συμβολή σε αυτό έχει και η χρήση σε πατίνια και ποδήλατα που τελικά εξοικειώνουν τα παιδιά με την χρήση του οδικού χώρου από τα πρώτα τους χρόνια.

Τέλος, δε θα ξεχάσω τη χαρά τους όταν φτιάξαμε παρέα τα δικά μας φανάρια!!! Δεν ειναι δύσκολο… Σας το συστήνω να το κάνετε και εσείς. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εκτυπωσετε σε δύο χαρτιά τις δύο μορφές του φαναριού (1. Γρηγόρης – Σταμάτης, 2. Κόκκινο – πορτοκαλί – πράσινο) και να τα κολλήσετε με μία γλωσοπιέστρα στο κέντρο ώστε να το κρατάτε. Ζωγραφίσετε τα μαζί με το παιδί σας και είστε έτοιμοι για παιχνίδι! Προσοχή στις “συγκρούσεις”!!!!